Singer Laren

Singer Laren

Singer Laren is een kunstmuseum, theaterzaal en beeldentuin gelegen in het kunstenaarsdorp Laren. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer komt begin 20ste eeuw en bouwt hier de Villa De Wilde Zwanen. Hier ontvangen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars. Samen brengen ze een indrukwekkende kunstcollectie bijeen. In 1956 wordt er een museum en een theater aan de villa gebouwd.
Museum Singer Laren toont wisselende tentoonstellingen met een permanente presentatie over het ontstaan van het Nederlands Modernisme. De Singer collectie omvat werken uit de periode 1880-1950 van kunstenaars als Anton Mauve, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Leo Gestel en Bart van der Leck en de grootste collectie beeldhouwwerken in Nederland van Auguste Rodin. 

Bewonder kunst van grootheden als Mauve, Sluijters en Rodin, laat je meevoeren in het theater, beleef de seizoenen in de beeldentuin van Piet Oudolf en dwaal door de museumzalen waar steeds iets anders te ontdekken is. Naast wisselende tentoonstellingen, laat de vaste collectie hoogtepunten zien van het impressionisme en modernisme in Nederland. Ook voor families en kinderen is er altijd iets te doen. Ontdek de tentoonstelling met een speurtocht, bezoek een familievoorstelling in het theater of ga zelf als kunstenaar aan de slag in het Singer Atelier.

Vacatures Singer Laren

Verhalen van onze Museumhelden

Video’s