Sylvia Vos

Winkelvrijwilliger bij Singer Laren

“We zijn allemaal heel trots op Singer Laren”

“Eigenlijk zou iedereen een keer in zijn leven vrijwilligerswerk moeten doen.” Sylvia is best stellig in haar overtuiging dat het goed is om iets bij te dragen aan de maatschappij; de gemeenschap. “Het draait niet allemaal om geld verdienen”, vindt ze.  “Ik vind het geweldig wat ik bij Singer Laren doe en ik heb echt áltijd zin om bij het Singer te werken.”

Waarom niet nu?

‘Als ik later meer tijd heb, ga ik vrijwilligerswerk doen’, dacht Larense Sylvia altijd. “Tien jaar geleden bezocht ik een tentoonstelling bij Singer Laren en toen dacht ik: ‘Waarom eigenlijk niet nu meteen?’ Dat kon best naast mijn werk, want mijn man en ik hebben een eigen bedrijf.” Sylvia werd aangenomen als gastvrouw. “Dan ben je het eerste aanspreekpunt bij de tentoonstellingen. Ik las me voor elke expositie helemaal in en wist echt alles van bepaalde kunststromingen en de schilders van wie werk te zien was.”

 

Gastvrijheid

Na 4 jaar gastvrouw te zijn geweest is Sylvia in de winkel gaan werken. Daar is ze helemaal in haar element. Het samenwerken met collega’s, maar ook het contact met de bezoekers ligt haar goed. “Mensen hebben vaak nét de tentoonstelling bezocht en dan vraag ik wat ze ervan vonden. Dat resulteert bijna altijd in een gezellig gesprek. Gastvrijheid is belangrijk, dat was al zo bij het echtpaar Singer.” Sylvia voelt zich heel erg betrokken bij de Singer Shop, die bijna volledig draait op vrijwilligers. “We hebben een verrassend assortiment en de winkel is mooi ingericht. Wat ik helemaal bijzonder vind, is dat de winst van de winkel grotendeels naar het museum gaat. Dat museum is enorm belangrijk voor Laren, we zijn hier allemaal heel trots op Singer Laren. Dus dat maakt het extra leuk.”

In het bestuur

Sinds vorig jaar zit Sylvia ook in het bestuur van de Stichting Vrienden van het Singer Museum, waar zij de rol van secretaris vervult. Bovendien helpt ze elke maandag bij de webshop van Singer Laren. “Ik help dan met het versturen van de bestellingen. Daar maken we echt werk van, bijvoorbeeld door een mooie ansichtkaart bij te voegen. Die personal touch kun je er alleen aan geven als je echt een Singerhart hebt.”

Auteur: Sarah Saarberg
Foto’s: Maarten van Haaff/ Enrique Meesters

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.