Tuinvrijwilliger Groen
Rijksmuseum Muiderslot
Tuinvrijwilliger Groen

Vlakbij Amsterdam ligt al eeuwen een magische plek aan het water: Rijksmuseum Muiderslot. Het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland, omringd door unieke historische tuinen. Jaarlijks genieten vele bezoekers uit binnen- en buitenland van het Muiderslot, een levendige plek waar regelmatig wisselende activiteiten plaatsvinden. Kom jij als vrijwilliger ons team versterken?

Werkzaamheden

De tuinen; het Groen Erfgoed De tuinen van het Muiderslot zijn in de 17e eeuw voor het eerst aangelegd. Om van te genieten, om mee te pronken én om uit te eten. Het was handig en noodzakelijk om altijd voedsel in de buurt te hebben. De tuinen zijn ook nu nog een heerlijke plek om te genieten en te onthaasten. Een team van enthousiaste Groen Erfgoed vrijwilligers onderhoudt de tuinen en verwerkt de producten uit de tuin. Dit alles onder aansturing van hortulanus Henk Boers.
Uiteraard is er van maart t/m oktober het meest te doen in de tuinen. Maar ook in de winter wordt er doorgewerkt, bij mooi weer.

Zaaien, kweken en (vooral) onderhouden van de historische kasteeltuinen. Bezoekers informeren over de tuinen en de gewassen (bloemen, groenten, kruiden) die er groeien. Lekker buiten werken in een gezellig team vrijwilligers, met natuurlijk een pauze op zijn tijd.

U bent gastvrij, zowel naar collega’s als naar de bezoekers van onze tuinen. Uw fysieke gezondheid is zodanig dat u licht hovenierswerk kunt verrichten. U bent in principe een dagdeel per week beschikbaar.

Dit bieden wij

Een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding op het stoerste kasteel van Nederland! We bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het verbreden van je kennis en vaardigheden. Inwerken, begeleiding en samenwerken met een team enthousiaste collega’s. U heeft interessante ontmoetingen met bezoekers uit alle windstreken en u maakt deel uit van een team met enthousiaste collega’s. U ontvangt gratis toegang tot het Muiderslot en korting in de museumwinkel. We keren reiskostenvergoeding uit van maximaal € 7,50 per keer. De mogelijkheid om om je ook op andere plekken in te zetten als vrijwilliger en om mee te werken aan de (vele) evenementen en activiteiten die het Muiderslot aanbiedt. U ontvangt informatie via de interne nieuwsbrief en interessante en gezellige (online) bijeenkomsten.

Van iedereen voor iedereen
Wij vinden het belangrijk dat ons vrijwilligersbestand een afspiegeling is van de hedendaagse samenleving. Het Muiderslot is immers een rijksmonument: van iedereen voor iedereen. Onze organisatie biedt ruimte aan iedereen. Wij geloven in de kracht van diversiteit om samen betere resultaten te behalen voor ons unieke kasteel. Talent is daarbij de basis, diversiteit de kracht. Breng naast uw kwaliteiten, talenten en motivatie gerust ook uw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. U bent van harte welkom.

Enthousiast geworden?

Stuur ons per e-mail uw cv en een korte motivatie toe.

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Dionne Allessie
vrijwilligers@muiderslot.nl
Telefoon: 0294 256 270

Muiderslot

https://muiderslot.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.