Publieksbegeleider
Het Nederlands Vestingmuseum
Publieksbegeleider

Naarden-Vesting is de best bewaarde vestingstad van Nederland en is onderdeel van de Hollandse Waterlinies Unesco Werelderfgoed. Het Nederlands Vestingmuseum is gevestigd op bastion Turfpoort. Op het buitenterrein en in de kazematten van deze 17e eeuwse erfgoedlocatie, ontdekt u het verhaal van Naarden-Vesting in de geschiedenis van Nederland. Wilt u onze bezoekers wegwijs maken in ons museum? Buiten op ons plein wijst u de bezoekers de weg naar onze kazematten en kanonnen.

Werkzaamheden

Als bezoekers eenmaal een kaartje gekocht hebben in de winkel, komen ze naar de publiekbegeleider die hen helpt de weg te vinden over ons grote buitenterrein. U helpt ze door hen te vertellen over de mooiste plekken en over wat ze waar kunnen vinden.

U bent representatief, sociaal vaardig en gastvrij ingesteld. U spreekt naast Nederlands in elk geval ook Engels (andere talen mogen natuurlijk ook!). U houdt bij drukte overzicht en blijft kalm.
De locatie en inhoud van de functie vereisen dat u fit en gezond bent.

Werktijden: U bent minimaal één ochtend of middag per week beschikbaar (het museum is geopend van dinsdag t/m zondag).

Dit bieden wij

Het Nederlands Vestingmuseum is gelegen op één van de mooiste locaties van Naarden-Vesting. Onze vrijwilligers genieten van het terrein en ontvangen gratis toegang voor henzelf en hun gezin.
Uiteraard krijgt u altijd gratis koffie en thee en u ontvangt 20% korting op alle artikelen in de winkel.
Er is uitgebreide instructie voor alle mensen die onze bezoekers ontvangen.
We organiseren jaarlijks een zomerse vrijwilligersbarbecue, een jaarlijks vrijwilligersuitje en u kunt regelmatig lezingen of bijeenkomsten bijwonen met een onderwerp dat past bij het museum.

Enthousiast geworden?

Stuur ons per e-mail uw cv en een korte motivatie toe. Of bel en we nodigen u uit voor een kennismakingsgesprek!

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Tammo ter Hark
info@vestingmuseum.nl
Telefoon: 035 694 5459

Nederlands Vestingmuseum

www.vestingmuseum.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.