Vaklui voor behoud van uniek werelderfgoed
Forteiland Pampus
Vaklui voor behoud van uniek werelderfgoed

Midden in het IJmeer ligt Forteiland Pampus. Dit stukje UNESCO werelderfgoed, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, was ooit bedoeld om Amsterdam te verdedigen tegen aanvallen vanaf de Zuiderzee. Tegenwoordig is het eiland een plek waar u kunt genieten van boeiende verhalen, prachtige uitzichten en lekker eten. Een plek waar duurzaam wordt ondernomen: het eiland is binnenkort fossielvrij en grotendeels zelfvoorzienend. Door uw inzet blijft het eiland behouden voor toekomstige generaties!

Heeft u een achtergrond in de techniek, bijvoorbeeld op het gebied van metaalbewerking, houtbewerking, als schilder of in de elektrotechtniek? Dan kan Pampus uw expertise goed gebruiken!

Werkzaamheden

Als lid van de klusploeg houdt u bezig met het onderhoud van het fort, de gebouwen eromheen, de schepen en nog veel meer.

U wordt onderdeel van de ‘klusploeg’. De klusploeg bestaat uit ongeveer 20 mannen en vrouwen die al sinds jaar en dag voor het onderhoud van Pampus zorgen. De klusploeg wordt begeleid door de technisch beheerder van het eiland.

Dit bieden wij

Uiteraard een geweldige werkplek! Een bijzonder eiland, waar ukunt genieten van prachtige vergezichten. Iedere dag begint met een bootreisje zodat u echt even weg bent van de dagelijkse hectiek. Daarnaast wordt u onderdeel van een heel gezellig team. Op Pampus werken meer dan 100 vrijwilligers, naast een klein team vaste medewerkers. Voor dat het seizoen van start gaat, gaan we met zijn allen op uitje. En als het seizoen erop zit, wordt dat feestelijk afgesloten. Verder ontvangt u een reiskostenvergoeding voor de dagen dat u naar Pampus komt.

U hoeft geen eigen broodjes mee te nemen, lunch staat voor u klaar! Aan het einde van de werkdag kunt even bijkomen met een drankje in de horeca. Zelf heeft u natuurlijk altijd gratis toegang voor het fort én u ontvangt een aantal vrijkaarten, zodat u uw vrienden of familie kunt laten zien waar u werkt. Ook heeft Stichting Forteiland Pampus een ANBI status waardoor vrijwilligers met een WW-uitkering zich aan kunnen melden.

Werktijden

De klussers varen iedere dinsdag om 09.00 uur naar het eiland. De dag op het eiland start na een kop koffie. Dan wordt er samen met de technisch beheerder besproken welke klussen er op het programma staan en gaat iedereen aan het werk. Tussen de middag wordt er gezellig geluncht, en de werkdag wordt afgesloten met een borrel en een goed gesprek. Om 15.30 uur staat u weer aan de wal in Muiden.

Enthousiast geworden?

Wilt u zich inzetten voor Forteiland Pampus? Meld u dan aan als vrijwilliger en we nemen snel contact met u op.

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Robbin Poots
Robbin@pampus.nl
Telefoon: 0294 262326 (di-vrij van 10-16u)

Forteiland Pampus

https://www.pampus.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.