Lid van het educatieteam
Kasteel-Museum Sypesteyn
Lid van het educatieteam

Kasteel-Museum Sypesteyn geeft een unieke blik in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937). Tegenover de 15de-eeuwse Sijpekerk bouwde de jonkheer, aan het begin van de vorige eeuw, het kasteel op oude fundamenten. Het resultaat is een stijlvol gebouw, omringd door grachten en een prachtige historische tuin. Wij zoeken vrijwilligers die scholieren gastvrij willen ontvangen en rondleiden zowel in het kasteel als in de tuin.

Werkzaamheden

Het team ontwikkelt educatieve programma’s voor scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs en begeleidt hen bij verschillende activiteiten in het kasteel als in de tuin.
Er worden rondleidingen gegeven, waarbij kinderen actief worden betrokken bij de geschiedenis van het kasteel en de tuin.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste, betrokken en creatieve vrijwilligers die flexibel zijn qua inzet en het leuk vinden om met kinderen en basisscholieren om te gaan. U bent representatief, goed in organiseren en u denkt creatief mee. U bent ook inzetbaar als gastvrouw of gastheer bij andere evenementen.

Dit bieden wij

Kasteel-Museum Sypesteyn is een culturele stichting die gedragen wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers. Wij kunnen geen financiële vergoeding bieden, wel een inspirerende werkomgeving op een prachtige cultuur historische plek, die u mee helpt in stand te houden. Een coördinator zal u de eerste tijd begeleiden en wegwijs maken.

Enkele keren per jaar is er een Syp café; een informele borrel, waar alle vrijwilligers elkaar ontmoeten en kunnen bijpraten met een hapje en een drankje.
Eén keer per jaar is er een vrijwilligersuitje: we gaan samen een dag op pad uit waardering voor de inzet en al het werk wat de vrijwilligers verzetten.

Enthousiast geworden?

Stuur ons per e-mail uw persoonlijke gegevens en een korte motivatie toe: info@sypesteyn.nl t.a.v. Jacqueline Couvée.

Interesse? Neem contact op

Officemanager: Jacqueline Couvée
info@sypesteyn.nl
Telefoon: 035-5823208

Kasteel-Museum Sypesteyn

https://sypesteyn.nl/

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.