Kanonnier
Het Nederlands Vestingmuseum
Kanonnier

Naarden-Vesting is de best bewaarde vestingstad van Nederland en is onderdeel van de Hollandse Waterlinies Unesco Werelderfgoed. Het Nederlands Vestingmuseum is gevestigd op bastion Turfpoort. Op het buitenterrein en in de kazematten van deze 17e eeuwse erfgoedlocatie, ontdekt u het verhaal van Naarden-Vesting in de geschiedenis van Nederland. Wilt u voor publiek en in uniform onze bezoekers een mooie show geven met onze kanonnen?

Werkzaamheden

U schiet minimaal eens per maand met onze kanonniersploeg de kanonnen en toont hoe de vesting Naarden verdedigd werd in 1814.

Heeft u een voorliefde voor optreden voor publiek, samen met anderen? En bent u niet bang voor harde knallen van onze kanonnen uit 1815? Dan bent u geschikt als kanonnier van de Vestingartillerie!

In ieder geval iedere maand (elke 3e zondag) op Schuttersdag en ook bij specifieke gelegenheden laten we ons publiek versteld staan van onze vaardigheden. We zoeken mannen en vrouwen gezond van lijf en leden die ons willen versterken!

Werktijden: U bent minimaal één keer per maand beschikbaar. (het museum is geopend van dinsdag t/m zondag).

Dit bieden wij

Het Nederlands Vestingmuseum is gelegen op één van de mooiste locaties van Naarden-Vesting. Onze vrijwilligers genieten van het terrein en ontvangen gratis toegang voor henzelf en hun gezin.
Uiteraard krijgt u altijd gratis koffie en thee en u ontvangt 20% korting op alle artikelen in de winkel.
Er is uitgebreide instructie voor alle mensen die onze bezoekers ontvangen.
We organiseren jaarlijks een zomerse vrijwilligersbarbecue, een jaarlijks vrijwilligersuitje en u kunt regelmatig lezingen of bijeenkomsten bijwonen met een onderwerp dat past bij het museum.

Enthousiast geworden?

Stuur ons per e-mail uw cv en een korte motivatie toe. Of bel en we nodigen u uit voor een kennismakingsgesprek!

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Tammo ter Hark
info@vestingmuseum.nl
Telefoon: 035 694 5459

Nederlands Vestingmuseum

www.vestingmuseum.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.