Gastvrouw of gastheer in de museumwinkel
Kasteel-Museum Sypesteyn
Gastvrouw of gastheer in de museumwinkel

Kasteel-Museum Sypesteyn geeft een unieke blik in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937). Tegenover de 15de-eeuwse Sijpekerk bouwde de jonkheer, aan het begin van de vorige eeuw, het kasteel op oude fundamenten. Het resultaat is een stijlvol gebouw, omringd door grachten en een prachtige historische tuin. Als gastvrouw/gastheer bent u het aanspreekpunt en het toonbeeld van gastvrijheid voor de bezoekers van Kasteel-Museum Sypesteyn.

Werkzaamheden

U verricht allerlei werkzaamheden om de bezoekers gastvrij te ontvangen in de winkel en verkoopt tickets voor het museum en/of de tuin. U informeert bezoekers over tentoonstellingen, rondleidingen en de audiotour. U rekent producten af en pakt ze mooi in, vult voorraden aan en verzamelt vragen en e-mailadressen van bezoekers. U vindt het geen probleem om te werken met een kassasysteem.

De Nederlandse taal spreekt u goed en bij voorkeur ook Engels. U beschikt over een proactieve en flexibele instelling. U kunt zelfstandig maar ook in een team werken en bent oplossings- en servicegericht. U heeft uitstekende sociale vaardigheden en beschikt over doorzettingsvermogen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met een cultureel hart die het leuk vinden om onze bezoekers gastvrij te ontvangen. De inzetbaarheid geeft u zelf aan; de werktijden vinden in overleg plaats.
Wij verwachten wel dat u daarbij minimaal een weekend-dagdeel per maand beschikbaar bent. Kasteel-Museum Sypesteyn is dit seizoen geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Dit bieden wij

Kasteel-Museum Sypesteyn is een culturele stichting die gedragen wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers. Wij kunnen geen financiële vergoeding bieden, wel een inspirerende werkomgeving op een prachtige cultuur historische plek, die u mee helpt in stand te houden. Een coördinator zal u de eerste tijd begeleiden en wegwijs maken.

Eén keer per maand is er een Syp café; een informele borrel, waar alle vrijwilligers elkaar ontmoeten en kunnen bijpraten met een hapje en een drankje.
Eén keer per jaar is er een vrijwilligersuitje: we gaan samen een dag op pad uit waardering voor de inzet en al het werk wat de vrijwilligers verzetten.

Enthousiast geworden?

Stuur ons per e-mail uw persoonlijke gegevens en een korte motivatie toe: info@sypesteyn.nl t.a.v. Jacqueline Couvée.

Interesse? Neem contact op

Officemanager: Jacqueline Couvée
info@sypesteyn.nl
Telefoon: 035-5823208

Kasteel-Museum Sypesteyn

https://sypesteyn.nl/

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.