Educatievrijwilliger
Forteiland Pampus
Educatievrijwilliger

Midden in het IJmeer ligt Forteiland Pampus. Dit stukje UNESCO werelderfgoed, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, was ooit bedoeld om Amsterdam te verdedigen tegen aanvallen vanaf de Zuiderzee. Tegenwoordig is het eiland een plek waar u kunt genieten van boeiende verhalen, prachtige uitzichten en lekker eten. Een plek waar duurzaam wordt ondernomen: het eiland is binnenkort fossielvrij en grotendeels zelfvoorzienend. Door uw inzet blijft het eiland behouden voor toekomstige generaties!

Werkzaamheden

Als educatievrijwilliger ontvangt u, samen met een of twee collega’s, de leerlingen van het primair onderwijs (groep 4 t/m 8). Ze volgen op Pampus een speciaal scholenprogramma, bestaande uit drie verschillende activiteiten.

Als educatievrijwilliger bent u verantwoordelijk voor de uitvoering en de begeleiding van één van deze activiteiten. Dat kan een actieve speurtocht zijn, een workshop over morsecodes, een waterzuiveringsspel of een andere activiteit.

U vaart om 09.30 uur mee met de fortwachter en de andere vrijwilligers naar het eiland. Daar heeft u even de tijd om uw activiteit voor te bereiden en een kopje koffie te drinken met uw collega’s.

Zodra de school arriveert, ben u in charge en zorgt u voor een fantastisch schoolbezoek. Na drie uurtjes is het programma afgelopen. I zwaait samen met het team de school uit. Uiteraard zorgt u dat de benodigdheden weer netjes opgeborgen zijn voor het volgende bezoek.

U geniet nog wat na van het uitzicht voordat u uiterlijk 15.00 uur weer op de boot stapt richting Muiden.

 

Dit bieden wij

Uiteraard een geweldige werkplek! Een bijzonder eiland, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten. Iedere dag begint met een bootreisje zodat u echt even weg bent van de dagelijkse hectiek. Daarnaast wordt u onderdeel van een heel gezellig team. Op Pampus werken meer dan 100 vrijwilligers, naast een klein team vaste medewerkers. Voor dat het seizoen van start gaat, gaan we met zijn allen op uitje. En als het seizoen erop zit, wordt dat feestelijk afgesloten. Verder ontvangt u een reiskostenvergoeding voor de dagen dat u naar Pampus komt.

U hoeft geen eigen broodjes mee te nemen, lunch staat voor u klaar! Aan het einde van de werkdag kunt even bijkomen met een drankje in de horeca. Zelf heeft u natuurlijk altijd gratis toegang voor het fort én u ontvangt een aantal vrijkaarten, zodat u uw vrienden of familie kunt laten zien waar u werkt. Ook heeft Stichting Forteiland Pampus een ANBI status waardoor vrijwilligers met een WW-uitkering zich aan kunnen melden.

Werktijden

U bent minimaal twee dagen in de maand, waaronder een weekenddag, beschikbaar. U vaart om 09.30 uur met de werkboot De Vlet van Muiden (steiger Muiderslot) naar Pampus. Om 14.00  of 15.00 uur vaart u weer van Pampus naar Muiden.

De functie educatievrijwilliger kan, indien gewenst, gecombineerd worden een van de andere vrijwilligersfuncties op Pampus.

Enthousiast geworden?

Wilt u zich inzetten voor Forteiland Pampus? Meld u dan aan als vrijwilliger en we nemen snel contact met u op.

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Robbin Poots
Robbin@pampus.nl
Telefoon: 0294 262326 (di-vrij van 10-16u)

Forteiland Pampus

https://www.pampus.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.