Educatiemedewerker
Museum Weesp
Educatiemedewerker

Museum Weesp vertelt het verhaal van de stad Weesp. Zonder onze 60 vrijwilligers kunnen we Museum Weesp niet openstellen. Hiervoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om basisschoolleerlingen van diverse leeftijden te ontvangen op deze prachtige locatie en de educatieprogramma’s te begeleiden over het verhaal van de stad Weesp.

Werkzaamheden

Wij zoeken vrijwilligers met ervaring in het onderwijs die het leuk vinden om basisschoolleerlingen te begeleiden bij hun museumbezoek. De jeugd heeft de toekomst, Museum Weesp ziet het ontvangen van leerlingen als een van haar kerndoelen.

Er zijn diverse educatieprogramma’s, zoals:

  • Naar schilderijen over de stad Weesp en de rivier de Vecht kijken en zelf kunst maken.
  • Het zeldzame en beroemde Weesper porselein kijken en zelf aan de slag met klei.
  • Rechtspraak in het stadhuis: ontdek de verborgen trappen en beland misschien wel in de kerkers.
  • Chocoladefabriek Van Houten: over arbeidsrecht, vrouwenrecht en natuurlijk over chocolade.

Een educatieprogramma duurt 1 uur, maar inclusief voorbereidingstijd en afrondingstijd is een schoolbezoek totaal 2 uur. We werken altijd met twee vrijwilligers vanuit het museum per groep en natuurlijk begeleiding vanuit de school.

Dit bieden wij

Wij vragen een beschikbaarheid voor de begeleiding van twee groepen per maand. Het rooster gaat altijd in goed overleg. Elke dag is er koffie, thee en een gezellig praatje voor onze vrijwilligers. Daarnaast organiseren wij een jaarlijks uitje met alle vrijwilligers, ontvangen ze een kerstpakket en organiseren we een kerstborrel om het jaar af te sluiten.

Enthousiast geworden?

Wilt u zich inzetten voor cultuur in Weesp en houdt u van kinderen enthousiast maken over onze stad Weesp? Meld u dan aan als educatiemedewerker en we nemen snel contact met u op.

 

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Lisette Stins
museumweesp@amsterdam.nl
Telefoon: 0294 491 245

Museum Weesp

https://www.museumweesp.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.