Vrijwilliger museumwinkel
Rijksmuseum Muiderslot
Vrijwilliger museumwinkel

Vlakbij Amsterdam ligt al eeuwen een magische plek aan het water: Rijksmuseum Muiderslot. Het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland, omringd door unieke historische tuinen. Jaarlijks genieten vele bezoekers uit binnen- en buitenland van het Muiderslot, een levendige plek waar regelmatig wisselende activiteiten plaatsvinden. Kom jij als vrijwilliger ons team versterken?

Werkzaamheden

In de museumwinkel op het slotplein vinden bezoekers veel leuke artikelen die een relatie hebben met het Muiderslot, de tuinen of het leven op een kasteel. Denk bijvoorbeeld aan boeken, speelgoed, kaarten, sieraden, sjaals, glaswerk, bekers of pennen.
Als gastvrije vrijwilliger in de museumwinkel verkoop je het assortiment en zorg je ervoor dat de winkel er schoon, netjes en gezellig uitziet.

Werktijden, op basis van inroostering: van 09.45 tot 13.30 uur of van 13.30 tot 17.00 uur.

U bent enthousiast, servicegericht en vriendelijk en u benadert bezoekers proactief, op een positieve en open manier. U spreekt goed Nederlands en u redt zich ook in het Engels. U bent representatief.
U bent tenminste een dagdeel per week beschikbaar, soms ook in de weekenden, op feestdagen en in de schoolvakanties (want dan is het druk in het kasteel).

Dit bieden wij

Een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding op het stoerste kasteel van Nederland! We bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het verbreden van je kennis en vaardigheden. U heeft interessante ontmoetingen met bezoekers uit alle windstreken en u maakt deel uit van een team met enthousiaste collega’s. U ontvangt gratis toegang tot het Muiderslot en korting in de museumwinkel. We keren reiskostenvergoeding uit van maximaal € 7,50 per keer. De mogelijkheid om om je ook op andere plekken in te zetten als vrijwilliger en om mee te werken aan de (vele) evenementen en activiteiten die het Muiderslot aanbiedt. U ontvangt informatie via de interne nieuwsbrief en interessante en gezellige (online) bijeenkomsten.

Van iedereen voor iedereen
Wij vinden het belangrijk dat ons vrijwilligersbestand een afspiegeling is van de hedendaagse samenleving. Het Muiderslot is immers een rijksmonument: van iedereen voor iedereen. Onze organisatie biedt ruimte aan iedereen. Wij geloven in de kracht van diversiteit om samen betere resultaten te behalen voor ons unieke kasteel. Talent is daarbij de basis, diversiteit de kracht. Breng naast uw kwaliteiten, talenten en motivatie gerust ook uw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. U bent van harte welkom.

Enthousiast geworden?

Stuur ons per e-mail uw cv en een korte motivatie toe.

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Dionne Allessie
vrijwilligers@muiderslot.nl
Telefoon: 0294 256 270

Muiderslot

https://muiderslot.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.