Vrijwilliger museumcafé
Rijksmuseum Muiderslot
Vrijwilliger museumcafé

Vlakbij Amsterdam ligt al eeuwen een magische plek aan het water: Rijksmuseum Muiderslot. Het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland, omringd door unieke historische tuinen. Jaarlijks genieten vele bezoekers uit binnen- en buitenland van het Muiderslot, een levendige plek waar regelmatig wisselende activiteiten plaatsvinden. Kom jij als vrijwilliger ons team versterken?

Werkzaamheden

In het museumcafé verkopen we verse, heerlijke en eerlijke producten. Bij de balie doen de gasten hun bestelling. Deze wordt zo veel mogelijk direct gemaakt, afgerekend en meegegeven.
Wij zoeken enkele vrijwilligers om de gasten te bedienen, onder begeleiding van onze medewerker horeca.

Werktijden, op basis van inroostering: dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur en in het weekeinde en in schoolvakanties een extra dienst van van 13.30 tot 17.00 uur.

Samen met de collega’s bedient u de gasten van achter de balie en informeert hen over het assortiment. U bereidt dranken en vult producten aan. U zorgt voor het correct afrekenen van de bestelling. U zorgt voor een hygiënisch werkgebied en houdt het café netjes en schoon. U draagt bij aan een gastvrije sfeer.

U bent een aanpakker met passie voor eten en drinken. Service en gastvrijheid zijn voor u vanzelfsprekend, u tovert bij bezoekers een glimlach op het gezicht. U spreekt goed Nederlands en u redt zich ook in het Engels. Voor onverwachte omstandigheden draait u de hand niet om; u verzint een oplossing. U werkt geordend en precies en zorgt dat de werkplek er altijd netjes uitziet.
U bent tenminste een dagdeel per week beschikbaar, soms ook in de weekenden, op feestdagen en in de schoolvakanties (want dan is het druk in het kasteel).

Dit bieden wij

Een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding op het stoerste kasteel van Nederland! We bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het verbreden van je kennis en vaardigheden. Een ervaren horecamedewerker werkt u in en begeleidt u. U heeft interessante ontmoetingen met bezoekers uit alle windstreken en u maakt deel uit van een team met enthousiaste collega’s. U ontvangt gratis toegang tot het Muiderslot en korting in de museumwinkel. We keren reiskostenvergoeding uit van maximaal € 7,50 per keer. De mogelijkheid om om je ook op andere plekken in te zetten als vrijwilliger en om mee te werken aan de (vele) evenementen en activiteiten die het Muiderslot aanbiedt. U ontvangt informatie via de interne nieuwsbrief en interessante en gezellige (online) bijeenkomsten.

Van iedereen voor iedereen
Wij vinden het belangrijk dat ons vrijwilligersbestand een afspiegeling is van de hedendaagse samenleving. Het Muiderslot is immers een rijksmonument: van iedereen voor iedereen. Onze organisatie biedt ruimte aan iedereen. Wij geloven in de kracht van diversiteit om samen betere resultaten te behalen voor ons unieke kasteel. Talent is daarbij de basis, diversiteit de kracht. Breng naast uw kwaliteiten, talenten en motivatie gerust ook uw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. U bent van harte welkom.

Enthousiast geworden?

Stuur ons per e-mail uw cv en een korte motivatie toe.

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Dionne Allessie
vrijwilligers@muiderslot.nl
Telefoon: 0294 256 270

Muiderslot

https://muiderslot.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.