Vrijwilliger Mediatheek
Beeld en Geluid
Vrijwilliger Mediatheek

Wij zijn in de eerste plaats een modern media-instituut met één van de grootste en meest moderne vooruitstrevende archieven ter wereld. Onze dagelijks groeiende mediacollectie bewaren we als erfgoed voor de eeuwigheid, dat is waar wij als betrouwbaar instituut voor staan. We zijn nog veel meer.

 

Beeld & Geluid is ook een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor particulieren en professionals; online, in ons media museum en op locatie. In onze Mediatheek gaat de bezoeker op zoek naar fragmenten in ons (digitale) archief DAAN. Wilt u onze bezoeker helpen in de zoektocht binnen ons (digitale) archief en vindt u het leuk om zelf ook in ons archief te duiken? Dan ben u misschien wel onze nieuwe vrijwilliger Mediatheek.

Werkzaamheden

Als u bij Beeld & Geluid aan de slag gaat als vrijwilliger in de mediatheek, bent u onderdeel van team Verwennen. Uw standplek bevindt zich in onze mediatheek.. Zowel particulieren als zakelijke bezoekers kunnen hier op afspraak zoeken naar beeld- en geluidsmateriaal in ons (digitale) archief DAAN. Als vrijwilliger ontvangt u de bezoeker, helpt u de bezoeker vooruit bij het zoeken naar fragmenten, u neemt de telefoon aan en legt ze eventueel uit wat de procedure is voor het aanschaffen van materiaal uit ons archief als dat wenselijk en mogelijk is.

Er is plek voor acht gasten, maar niet alle plekken zijn altijd bezet. Bezoekers maken gebruik van een tijdslot, dus voor u begint weet u ongeveer hoe druk het zal zijn. Onze ervaring is dat bezoekers redelijk zelfstandig aan de slag kunnen. Deze vrijwilligers rol is daarom perfect te combineren met andere werkzaamheden. We slaan de handen daarom graag ineen met onze afdeling Vereeuwigen. Tijdens uw dienst in de Mediatheek helpt u als daar tijd voor is de afdeling Vereeuwigen met het beter vindbaar maken van het archiefmateriaal. Denk hierbij aan het beschrijven van archiefmateriaal en verwerken van nieuwe boeken en tijdschriften in onze bibliotheek.

U bent gastgericht en collegiaal, communicatief vaardig en ziet waar bezoekers hulp kunnen gebruiken. U bent minimaal twee dagdelen per week beschikbaar op maandag-, donderdag- en/of vrijdagochtend.
U bent nieuwsgierig en leergierig en vindt het leuk om werkzaamheden te combineren.
U weet om te gaan met een digitale agenda, hebt basiskennis van Word en Excel en bent bereid te leren hoe u onze zoek catalogus gebruikt.

Dit bieden wij 

Een unieke werkomgeving, een vrijwilligersvergoeding, gratis parkeren, gratis museumbezoek voor u en uw gezin. U wordt onderdeel van een enthousiast en bevlogen vrijwilligersteam, dat iedere zomer een keer gezellig op stap gaat en in de winter een filmmiddag heeft met alle (oud)vrijwilligers. Iedereen is bij Beeld & Geluid gelijk. U bent dus van harte welkom om alle interne evenementen, zoals onze fantastische feesten en bijeenkomsten bij te wonen ;-). U krijgt natuurlijk ook een kerstpakket. Daarnaast leren we u meer over gastgerichtheid en bieden we u de kans trainingen te volgen.

Diversiteit & Inclusie 

Bij Beeld & Geluid hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusie, ook in de samenstelling van onze teams. Het maakt niet uit wat uw achtergrond is, wat u gelooft of op wie u valt, wij vinden het belangrijk dat u met enthousiasme bijdraagt aan onze gezamenlijke ambities en doelen.

Enthousiast geworden?

We horen graag hoe enthousiast u bent! We zijn benieuwd naar uw CV en vinden een motivatie erg leuk!

Het kennismakingsgesprek zal plaatsvinden in de middag op 3 juli a.s. We zouden het fijn vinden als u daarmee alvast rekening wil houden in uw agenda.

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligerscoördinator: Sanne van Iersel
vrijwilligers@beeldengeluid.nl
Telefoon: 035 6771684

Beeld & Geluid

www.beeldengeluid.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.