Rondleider
Comenius Museum
Rondleider

Het Comenius Museum in Naarden is een klein, maar internationaal bekend museum over het leven van de Tsjechische denker en pedagoog Jan Amos Comenius. Het museum heeft een vaste tentoonstelling en ieder jaar een wisseltentoonstelling. Hiervoor zoeken we enthousiaste rondleiders die het leuk vinden om onze bezoekers iets te vertellen over Comenius en deze prachtige locatie.

Werkzaamheden

‘Jan Amos Comenius klinkt niet ieder meteen bekend in de oren. Tot iemand u zegt dat hij naar een Comeniuscollege is geweest, of een basisschool vernoemd naar deze 17e-eeuwse Tsjechische geleerde. Comenius staat niet alleen aan de wieg van de moderne pedagogiek, hij was ook in zijn tijd een beroemd denker. Bovendien is deze 17e-eeuwse Tsjechische geleerde de vader des vaderlands van het huidige Tsjechië. Als vluchteling sleet hij ten slotte zijn laatste jaren in Nederland en werd begraven in Naarden.

Als rondleider is het uw taak deze bijzondere geschiedenis en die van het museum en mausoleum in een vlotte rondleiding op de bezoeker over te brengen. U komt te werken in een klein team van ervaren rondleiders, die u de kneepjes van het vak leren.

Het Comenius vraagt van u: goede communicatieve vaardigheden. Kennis over Comenius is een pré, maar geen vereiste; als vrijwilliger leest u zich in (met hulp van andere vrijwilligers) in de belangrijkste facetten van Comenius. Het Comenius zoekt ook rondleiders in het Engels, gezien het vaak internationale karakter van de museumbezoekers.

Dit bieden wij

U werkt samen met een gezellige, ervaren groep rondleiders. Indien u een andere taal spreekt, is dit geen probleem. Enige beheersing van het Engels is handig.

Uren en gewenste werkdagen gaan in overleg met de betreffende vrijwilligerscoördinator; het hangt af het aantal aanvragen.
De vergoeding is €10,- /rondleiding en er is een jaarlijks vrijwilligersuitje. De vacature kent geen sluitingsdatum.

Enthousiast geworden?

Wilt u zich inzetten voor cultuur in Naarden en houdt u van een praatje met onze bezoekers? Meld u dan aan als rondleider en we nemen snel contact met u op.

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Monica de Greeve
mdegreeve@casema.nl
Telefoon: 06 14794557

Comenius Museum

https://comeniusmuseum.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.