Publieksbegeleider
Dudok Architectuur Centrum
Publieksbegeleider

Het Dudok Architectuur Centrum is het Centrum voor architectuur, erfgoed en monumenten in Hilversum. Het Centrum is gevestigd in het prachtige Raadhuis van Hilversum, het meesterwerk van architect W.M. Dudok. Ons doel is de publieke belangstelling en waardering voor architectuur en ruimtelijk erfgoed in Hilversum te vergroten. Dudok fungeert als waardevolle inspiratiebron; zijn visie en inzichten zijn nog steeds actueel. Daarnaast vormt het Dudok Architectuur Centrum een onafhankelijk platform voor ontwikkelingen op het gebied van architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed, o.a. door de organisatie van debatten, lezingen en educatieve activiteiten.

Met het publieksprogramma willen we bezoekers inspireren tot een levenslange liefde voor erfgoed, monumenten en architectuur. We bieden rondleidingen, onderwijsprogramma’s, workshops en familieactiviteiten die worden begeleid door een team bevlogen publieksbegeleiders en gidsen. Voor de uitbreiding van dit team zoeken wij enthousiaste kandidaten. Heeft u een passie voor erfgoed en architectuur? Vindt u het leuk om met mensen om te gaan, hen te enthousiasmeren en uw kennis met hen te delen? Meldt u dan aan als publieksbegeleider bij het Dudok Architectuur Centrum.

Werkzaamheden

Als publieksbegeleider bent u het eerste aanspreekpunt voor bezoekers aan de tentoonstelling en deelnemers aan de rondleiding. Uw belangrijkste taak is het bijdragen aan een leuk, plezierig en informatief bezoek van onze gasten. U heet bezoekers welkom, scant hun tickets, maakt hen wegwijs in het Centrum, verkoopt artikelen uit de winkel en verzorgt de koffie voor de bezoekers. Afhankelijk van de dienst waar u voor ingepland staat, opent of sluit u het Architectuur Centrum.

U bent enthousiast, gemotiveerd en flexibel en vindt het leuk om geïnteresseerde bezoekers te informeren over architectuur in het algemeen, architect Dudok in het bijzonder en over alles wat er te zien en te doen is in het Centrum. U staat open voor contact met de bezoekers, bent aanspreekpunt voor alle vragen en zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen in het Centrum.

U heeft gevoel voor publieksvriendelijkheid en gastvrijheid, heeft belangstelling voor architectuur en oog en oor voor details. U bent servicegericht, representatief en kunt goed communiceren. U bent beschikbaar op een of meer dagdelen per maand (dat kan een vaste dag zijn of flexibel).
U spreekt goed Nederlands en heeft bij voorkeur kennis van de Engelse taal. U woont in de regio Gooi en Vechtstreek.

Werktijden:
We zijn op zoek naar publieksbegeleiders voor één of meer dagdelen per maand op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en/of zondag. Een dagdeel op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is van 11.30 – 14.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag van 14.00 – 17.00 uur.

Dit bieden wij

Wij bieden een boeiende en inspirerende werkomgeving . U wordt uitgebreid ingewerkt. Een aantal keer per jaar hebben we een informele teambijeenkomst met ons team van vrijwilligers. U ontvangt uitnodigingen voor lezingen, bijeenkomsten, symposia georganiseerd door het DAC. Er is reis- of onkostenvergoeding beschikbaar indien nodig.

Enthousiast geworden?

Neem contact op met Philippine Mochel, operationeel manager Dudok Architectuur Centrum.

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator: Philippine Mochel
info@dudokarchitectuurcentrum.nl
Telefoon: 035 629 2372

Dudok Architectuur Centrum

www.dudokarchitectuurcentrum.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.