Medewerker Activiteiten en Schoolprogramma’s
Huizer Museum
Medewerker Activiteiten en Schoolprogramma’s

In het Huizer Museum vertellen we de verhalen over de geschiedenis van Huizen en van de regio. In onze educatieprogramma’s, wandelingen en rondleidingen besteden we aandacht aan de thema’s wonen, kleding, zuiderzee, erfgooiers, industrie en omgeving. Als medewerker activiteiten leer je bezoekers en leerlingen meer over de verhalen achter de tentoonstellingen. Komt u ons team versterken?

Werkzaamheden

In deze werkgroep werkt u samen met collega’s aan de opzet en invulling van activiteiten (voor zowel kinderen als volwassenen) die aansluiten bij het museumprogramma en de wisselende tentoonstellingen. Dit zijn onder andere creatieve workshops, lezingen, bijzondere ontvangsten.
In de subgroep Schoolprojecten werkt u samen met collega’s aan het ontwikkelen van erfgoedlessen voor basisschoolkinderen. U helpt mee om daarvoor bijpassend materiaal te ontwerpen en te maken. Bijvoorbeeld puzzels, speurtochten en rondleidingen. Als de klassen in het museum komen, begeleidt u de kinderen in samenwerking met de leerkrachten.

Qua werkzaamheden kunt u denken aan het samenstellen van een programma, zoeken van een geschikte locatie, te gebruiken materialen, het benaderen van mogelijke experts om de activiteit verder vorm te geven en het begeleiden van de betreffende activiteiten.
U bent creatief, heeft goede contactuele eigenschappen en u vindt het leuk invulling te geven aan activiteiten binnen een tentoonstellingsprogramma. Daarnaast vindt u het leuk om met kinderen te werken en u heeft affiniteit met de belevingswereld van verschillende leeftijdsgroepen.

U beheerst de Nederlandse taal goed en u kunt omgaan met de computer/internet.

De werkzaamheden kunt u in overleg bepalen, reken op 1 dagdeel per week. Idee is om de groep vrijwilligers die zich hiermee bezighoudt, uit te breiden. Kent u mensen in uw netwerk met wie u deze taken graag samen oppakt. Meldt u dan gezamenlijk.

Dit bieden wij

Een aantal keren per jaar organiseren we een vrijwilligersbijeenkomst binnen het museum. Jaarlijks organiseren we een uitje.

Enthousiast geworden?

Stuur ons per e-mail een bericht en we nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Interesse? Neem contact op

Vrijwilligercoördinator:
coordinator@huizermuseum.nl
Telefoon: 035 5250223

Huizer Museum

www.huizermuseum.nl

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.