Verhalen

Op deze pagina vind je verschillende verhalen van onze vrijwilligers.

Voldoening, nieuwe vriendschappen, prettig tijdverdrijf, leerzaam, verbinding met anderen, iets doen voor de maatschappij, het inzetten van eigen kennis en kunde; onze vrijwilligers hebben uiteenlopende redenen waarom ze graag werken in de museumlocaties van Gooi & Vechtstreek. Hun verhalen lees je hier.

Nieuws categorieen
  • Alle categorieën
  • Museumhelden & schatbewaarders (24)
  • In het nieuws (6)

“Ik ken het museum van onder tot boven”

Museumhelden & schatbewaarders

Ze werkt al acht jaar als vrijwilliger bij Museum Hilversum, en de laatste zes jaar doet zij dat als vrijwilligerscoördinator. Hilversumse Letty is verknocht aan het museum; ze kent het van onder tot boven.

Lees meer

“De verhalen erachter zijn zo leuk”

Museumhelden & schatbewaarders

Dertig jaar geleden stapte Josee Bruna binnen bij Sypesteyn om een lezing bij te wonen. Het verhaal boeide haar mateloos – ze was de enige die enthousiast vragen stelde.

Lees meer

Vrijwilliger in de spotlights: Cor Snijders

Museumhelden & schatbewaarders

Zonder vrijwilligers geen Vestingmuseum. Daarom zetten we regelmatig één van onze vrijwilligers in het zonnetje. Cor Snijders werkt bij de technische dienst en weet alles over de geschiedenis van geschut.

Lees meer

Vrijwilliger in de spotlights: Goos van Gorkum

Museumhelden & schatbewaarders

Zonder vrijwilligers geen Vestingmuseum. Daarom zetten we elke maand één van onze vrijwilligers in het zonnetje. Goos van Gorkum is kanonnier en elke Schuttersdag als onderofficier bij de kanonnen te vinden.

Lees meer